Te

Et hjerte skal trænes for at blive stærkt.

I december 2011 fik brændt mit hjerte på grund af rytmeforstyrrelse, - jeg skulle herefter træffe et valg om hvordan jeg i fremtiden ville styrke mit hjerte. Valget blev triathlon. 
Jeg valgte at blive triatlet, da jeg ville prøve at udfordre mig selv i en sport, der stiller store krav til min fysik og udholdenhed. Samtidig kræver sporten, at jeg er struktureret og ikke mindst, at jeg holder fokus.

 

Jeg meldte mig ind i Trinord og har nu været medlem i tre år. Dette har givet mig muligheden for, at møde nye sociale relationer, - hvilket er en af grundene til mit store engagement i klubben.  
 

Min rejse i sporten

Det faldt mig hurtigt naturligt at køre på racercykel, men i spurten og på bakkerne manglede jeg stadig erfaring. Efter en tur i Jylland, hvor jeg tog landevejsinstruktør uddannelsen, fandt jeg teknikken.
 

Som en del af et relay hold deltog jeg i Ironman Copenhagen 2013, hvor jeg kørte min til dags dato længste tur en distance på 180 km. Træningen på min racercykel foregår typisk inden for Helsingør kommunes grænser, hvor jeg også træner Team Saaby Cykler's pige hold. Mens træningen på min tricykel, foregår i hele Nordsjælland. 
 

På trods af jeg er vokset op tæt på Øresund, var vandet helt fremmed for mig og det var det en udfordring at lære at svømme. Jeg brugte næsten et år på at afkode crawl teknikken, det krævede en intensiv indsats - men efter 4 måneder med træning 5 gange om ugen, kan jeg nu svømme 3000 meter uden pause i bassin. I Maj skifter jeg bassinet ud med Øresund, hvilket jeg altid glæder mig til. 

Den sidste del af triathlon sporten har været min hidtil største udfordring, nemlig løbedelen. I modsætning til cykling og svømning, er løb hårdere fysisk krævende og ikke nær så sjov, for mig. Jeg løber efter et program, som jeg er yderst tilfreds med. Hver løbetur byder på nye udfordringer og nye oplevelser, netop de to kriterier giver mig en glæde og en lyst til at løbe. I Helsingør har jeg fundet nogen ruter som passer rigtig godt til mine behov i forbindelse med at blive at blive en god løber.